WhatsApp BuurtPreventieNetwerken

WhatsApp BuurtPreventieNetwerken

Wat

BPN’s zijn WhatsApp-groepen die opgestart zijn om extra ogen en oren voor de politie te hebben. Wie binnen het gebied van zo een WhatsApp- groep woont kan bij deze groep aansluiten, mits ondertekening van een afsprakencharter. Zodra iemand in zo een WhatsApp- groep verdacht gedrag, zoals diefstal, vermoeden van inbreken, vandalisme, ..; opmerkt, meldt hij/zij dit eerst aan de 101.  Vervolgens worden de leden in de WhatsApp- groep op de hoogte gebracht via een berichtje.

Inwoners die in het desbetreffende gebied wonen, werken of vaak verblijven, kunnen contact opnemen met een vrijwillige coördinator van het desbetreffende BuurtPreventieNetwerk om zich aan te melden. Het enige wat je dan nog moet doen, is het inschrijvingsformulier invullen en het afsprakencharter ondertekenen.

De coördinatoren zitten bovendien in een gemeentelijke overkoepelende groep. Waardoor zij ook berichten van andere BPN’s kunnen delen in hun eigen BPN als dat nodig is.

Naast de gemeentelijke BPN’s is er ook een overkoepelend BPN met de Belgische gemeenten Kinrooi en Hamont–Achel en de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert. De coördinatoren van de verschillende gemeenten, die aangesloten zijn in deze groep, staan via deze groep in verbinding met elkaar. Dit is een pluspunt voor het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

Bocholter BPN-groepen

BPN Kempenstraat & Co

Omvat volgende straten: Kempenstraat, Kanaalstraat, Lozerplein, Nieuwstraat, Leemskuilenstraat, Leemsteker, Spilstraat, Veldstraat, Beekstraat en Broekstraat.

Bereikbaar via bpn.kempenstraat@gmail.com

BPN Belgeberg

Omvat volgende straten: Zwaluwstraat, Belgebergstraat, Meesstraat, Nachtegaalstraat, Lijsterstraat, Dorperheideweg, Kettingbrugweg, Dijkstraat, Grote Heidestraat en Fabriekstraat.

Bereikbaar via: bpn.belgeberg@gmail.com

BPN Lillerbaan

Omvat volgende straten: Lillerbaan, Oude Hostieweg, Hoveweg, Biesekampweg, Rooie Pier, Souheideweg, Wintersveldweg en Mortelweg.

Bereikbaar via: bpn.lillerbaan@gmail.com

BPN Watertorenstraat

Omvat volgende straten: Watertorenstraat, Marsestraat, Rode Kruisstraat, Kleine Marsestraat, Commandant Leroystraat en Kronenbergstraat.

Bereikbaar via: bpn.watertorenstraat@gmail.com

BPN Den Erck

Omvat volgende straten: Bosakkerstraat, Braamstraat, Heidelandstraat en Erkstraat.

Bereikbaar via: bpn.denerck@gmail.com

BPN Kreyel

Omvat volgende straten: Weerterweg, Gielenweg, Verbindingsweg, Voortweg, Stramproyerweg, Paulsenstraat, Clootsweg, Leunenstraat, Kakebeekstraat, Smeetshofweg, Jennenstraat, Greefstraat, Kreyelerstraat, Watermolenweg, Napoleonsdijk en Luysenweg.

Bereikbaar via bpn.kreyel@gmail.com

BPN Reppel 1

Omvat volgende straten: Monshofstraat, Bergerheidestraat, Zandstraat, Leukenstraat, Galgenbergstraat, Leliestraat, Binkermolenstraat en Reppelerweg (stuk tussen buurthuis en grens met Bocholt).

Bereikbaar via bpn.reppel1@gmail.com

Vrijwillige coördinator:

Voor een overzichtskaart van de BPN- gebieden in Google Maps klik hier.

Hoe aanvragen

https://www.genk.be/buurtpreventienetwerken%20CARMA
De coördinator voegt je zo snel mogelijk toe aan het buurtpreventienetwerk.

Meer info

Voor meer info over een BPN, wend je je tot één van de vrijwillige coördinatoren of je neemt contact op met het Veiligheidshuis.

Nieuw buurtpreventienetwerk

Wil je graag een nieuw buurtpreventienetwerk opstarten in je buurt? Neem dan contact op met het Veiligheidshuis. Zij helpen je graag verder.

Veiligheidshuis – stad Genk – politiezone CARMA
Vennestraat 91
3600 Genk
tel. 089 65 32 00
e-mail: veiligheidshuis@genk.be
website: www.veiligheidshuis.be