Nieuwsbericht

Inrichting vaccinatiecentrum Peer schiet prima op!

8 februari 2021

Vandaag, maandag 8 februari, bezocht burgemeester Stijn Van Baelen samen met 5 van de 6 burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg en minister Wouter Beke het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer.

In de grote inkomhal zal je je eerst moeten laten registreren.

Vervolgens schuif je aan in één van de vier vaccinatielijnen, die elk hun eigen kleur hebben. Er is nog een vijfde lijn die in geval van nood kan ingezet worden.

Overal zal je met spandoeken en posters gewezen worden op de te volgen richtlijnen.

Als het jouw beurt is, neem je plaats in de vaccinatiecabine.

Na de vaccinatie moet je nog een kwartiertje rusten. Hulpverleners houden nauwlettend in de gaten of er iemand slecht reageert op het vaccin.

De Bocholter inbreng bij de totstandkoming van het centrum is niet gering. Het hoofd van de apotheekafdeling is Bruno Vanderheyden, het hoofd van de artsen is Marc Vanpoecke van het Huisartsenhuys, Woordvoerster Veerle van de Schans van Eerstelijnszone Noord-Limburg en Hannes Vanpoecke, verantwoordelijke van het Rode Kruis.

Burgemeester Bob Nijs van Lommel, Rik Rijcken van Hamont-Achel, Steven Matheï van Peer, Maarten Mulkers, coördinator van de vaccinatiecentra (Hulpverleningszone Noord-Limburg), burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel en Stijn Van Baelen, burgemeester van Bocholt.