Nieuwsbericht

Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Noord-Limburg komen in Lommel en Peer

14 januari 2021

De kogel is door de kerk: de twee vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone (ELZ) Noord-Limburg komen in de Soeverein in Lommel en op de VDAB-site in Peer. Dat hebben de Eerstelijnszone en de burgemeesters van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt donderdag (14 januari) samen beslist. In totaal kunnen er in Noord-Limburg 102.500 inwoners van 18 jaar en ouder gevaccineerd worden.

Nadat eerder al de Soeverein in Lommel gekozen werd als één van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg, komt daar nu ook de VDAB-site in Peer (Noordervest) bij. Op deze manier kunnen alle inwoners van de ELZ Noord-Limburg op een vlot bereikbare plaats terecht voor hun vaccinatie tegen corona. Beide centra zijn voldoende groot om de vaccinaties praktisch te organiseren. De 18-plussers van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 18-plussers van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.

Nu de twee locaties vastliggen, kan er gestart worden met de praktische organisatie. Hiervoor bundelen de zes gemeenten en de ELZ Noord-Limburg de krachten. Tegen 1 februari moeten de plannen voor de opstelling en de praktische organisatie van de centra, het parkeergebeuren en de mobiliteit klaar zijn. Het is de bedoeling om in beide centra maximaal vier vaccinatielijnen uit te bouwen. Zo kunnen er dagelijks telkens 1.000 personen gevaccineerd worden. Na een testfase, vanaf 15 februari, zullen de centra vanaf 1 maart volledig operationeel zijn.

De komende weken worden alle inwoners verder geïnformeerd over de praktische werking van de centra.