Nieuwsbericht

11 novembervieringen coronaproof

12 november 2020

Tijdens de 11 novemberviering in Kaulille, Lozen, Reppel en Bocholt stond Burgemeester Stijn Van Baelen stil bij de gesneuvelden van alle oorlogen: ook die van de ‘oorlog’ tegen het coronavirus.  Daarnaast benadrukte hij hetgeen verloren kan gaan door oorlogen: democratie. Vooral nu je in verschillende landen ziet dat de democratie op de helling staat, is het belangrijk om te blijven ijveren voor vrede en rechtvaardigheid. Ook kinderburgemeester Lauren, geassisteerd door kinderschepen Esli, verwoordde het klaar en duidelijk: “Nooit meer oorlog!” Daarbij legde ze de link naar haar betovergrootvader die ook streed in Wereldoorlog 1. Daarna volgde de kransneerlegging en één minuut stilte.

Omwille van de coronamaatregelen waren het beperkte plechtigheden: dus geen muzikale omlijsting door de harmonie, weinig publiek en geen Last Post.

Kaulille

Lozen

Bocholt

Reppel