Nieuwsbericht

‘Stop Parkinson Walk’ houdt halt in Bocholt

3 september 2020

Op 23 augustus vertrokken Ivo De Bisschop en zijn vriend Wouter in Oostende aan de Stop Parkinson Walk, een 1500 km lange wandeltocht langs de Belgische grens om fondsen in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.  In 49 etappes volgen ze de grens om op 10 oktober weer in Oostende aan te komen. Onderweg krijgen ze regelmatig steun van gelegenheidswandelaars die een stuk met hun meelopen.

De dertiende etappe in hun tocht bracht hen van de Achelse Kluis naar Bocholt. Daar werden ze bij hun aankomt, rond 16u00, verwelkomd door een dertigtal sympathisanten, waaronder leden van Rotary Bree-Bocholt en burgemeesters Stijn Van Baelen van Bocholt en Liesbet Van der Auwera van Bree. Beide burgemeesters feliciteerden de wandelaars met dit opmerkelijke initiatief en staken hun een hart onder de riem voor de rest van de tocht.

De Rotary afdeling van Bree-Bocholt overhandigde aan Ivo en zijn kompanen een cheque van € 1.000,00. De organisatie nam die gift in dank aan en benadrukte dat dit geld meer dan welkom is in het baanbrekend een broodnodig wetenschappelijk onderzoek om deze ziekte te bestrijden.

Ook jij kan de organisatie steunen door ‘stappen te kopen’. Je leest er alles over op de website www.stopparkinsonwalk.be.

Morgen starten  de wandelaars aan hun veertiende etappe, die hun van Bocholt naar Kessenich zal brengen.